Jak na rituální očistu?

Očista v soli

Sůl je od středověku využívána jako jeden z hlavních prostředků zažehnávání. Mocí dvou živlů, země a vody, se můžete očistit od ulpělých kleteb a emocionálních zbytků, a můžete je také využít k očistě prostor. Sůl do sebe nasakuje negativní a nežádoucí síly, hodí se proto jako doplněk veškerých očist a rituálů.

Mezi hlavní způsoby magického využití soli patří:

  • Koupel v soli. K té stačí symbolické množství asi jedné polévkové lžíce, smyslem není fyzická očista, do rituální lázně byste měli vstupovat už čistí!
  • Omývání dveří, prahů a oken solí, rozpuštěnou v kbelíku. Často se do ní přidávají různé magické byliny.
  • Vysypání kruhu ze soli při magickém rituále. Sůl použijete k vytyčení kruhu na místo oblíbenějších svíček, křídy nebo krystalů a po rituále ji smetete a vyhodíte (zejm. do popelnice nebo spláchnete).
  • Magickou sůl můžete také sypat do rohů místnosti a ponechat ji tam působit přes noc, aby vysála negativitu.
  • Můžete ji také dávat doprostřed místnosti do misky spolu s bílou svící a očišťovat tak prostor mocí světla, ohně a soli.
  • V soli můžete očišťovat a nabíjet různé předměty, zejména kameny, kyvadla a amulety.

Magická koupel nebo očista se solí

Postup můžete také vyzkoušet na očistu předmětu. Všechno, co je možné mýt, je vždycky lepší mýt než například jenom vykuřovat.

Nejlepším časem pro provádění je novoluní. U vymítání nicméně také platí známé “čím dříve, tím lépe!” Kletby a negativní vlivy totiž mají nepříjemnou tendenci se samy od sebe spíše zhoršovat, vrstvit a přenášet do dalších oblastí života.

Vhodné časy, pokud jste tradicionalisté, nebo chcete svůj rituál maximálně posílit, jsou o půlnoci, za rozbřesku nebo o západu slunce, což jsou všechno časy spojené se změnou a přechodem. Můžete také zvážit načasování rituálu podle tzv. planetárních hodin.

Při očišťování místnosti nebo předmětu budete sůl rozmíchávat do vědra, při očistě sebe do vany, nicméně postačí vám i škopek nebo sprchový kout. V takovém případě se budete vodou se solí polévat, což je vlastně původnější tradice. Očista vodou se objevuje i v Bibli, stačí si vzpomenout na zvyky křtěním, kde se polévá vodou zejména hlava – místo, kde sídlí duch.

 Rituální očista solí

  1. Naplňte vanu (nádobu) vodou. Teplota by měla být taková, abyste se v ní cítili dobře, pokud budeme očišťovat osobu.
  2. Otevřete a podržte sůl. Nabídku speciálních solí a pěn do koupele najdete tady
  3. Uvolněte se, soustřeďte se a vyprázdněte svou mysl, zatímco budete pronášet následující slova. Učiňte tak pomalu, s vůlí a rozmyslem: “Ve jménu mých předků, bohů a ve jménu mém volám vás, bytosti vody a země. Přijďte a očistěte ___ ode všech zlých a cizích magií, a obnovte jejich zdraví a sílu. Skrze naše vůle spojené, staniž se tak.”
  4. Nasypte sůl do vody. Nešetřete jí.
  5. Udržte svou mysl ve stavu ztišení, ponořte se nebo omyjte předmět. Uvolněte se. Nechte ze sebe všechno spadnout. Soustřeďte se na to nejméně deset minut.
  6. Vypusťte vodu a pečlivě ze sebe opláchněte veškerou sůl.
  7. Při oplachování proneste stejným způsobem, jako v kroku 3) “Děkuji vám, bytosti země a vody, ve jménu svém, svých bohů a předků. Vraťte se do svých domovů, neuškoďte cestou nikomu a přijďte opět v dobrém, až vás zavolám. Ve jménu našich vůlí spojených, tak se staň!”
  8. Po očistném rituále se hodí obléci si čisté oblečení.