Receptář pokrmů ze špaldy

Neohodnoceno
345 Kč 314 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)

Špalda je to nejlepší obilí – je výživná, plná síly a stravitelnější než všechny ostatní zrniny. Tomu, kdo ji požívá, poskytne zdatné tělo a tvoří dobrou krev. Duši pak lidskou obveseluje a plní jarostí.“ Takto o nejstarší evropské obilnině hovoří legendární léčitelka a vizionářka z 12. století, abatyše Hildegarda z Bingenu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Špalda je to nejlepší obilí – je výživná, plná síly a stravitelnější než všechny ostatní zrniny. Tomu, kdo ji požívá, poskytne zdatné tělo a tvoří dobrou krev. Duši pak lidskou obveseluje a plní jarostí.“ Takto o nejstarší evropské obilnině hovoří legendární léčitelka a vizionářka z 12. století, abatyše Hildegarda z Bingenu. Tato ještě před deseti lety málem zapomenutá plodina dnes zažívá svou renesanci. I když je to téměř nešlechtěná obilnina, co do jakosti překonává dnes nejpoužívanější pšenici takřka ve všech ohledech. Obsahuje více bílkovin (na něž je dokonce bohatší než drůbeží maso), v ideálním poměru kombinuje nejdůležitější esenciální aminokyseliny, uhlohydráty, stopové prvky, vitaminy a vysoké procento vlákniny.

Vedle své výživné hodnoty se však uplatňuje i pro své léčebné vlastnosti: působí na žaludeční a střevní poruchy, zácpu a hemoroidy, cukrovku, revmatismus, nervové poruchy, srdeční a oběhové choroby, potravinové alergie či regeneraci sliznic trávicího traktu. Lékařské výzkumy potvrzují, že vitální obsahové složky špaldy jsou na základě jejich vynikající rozpustnosti vstřebávány bez zatěžování trávicích procesů podobně jako tekutá výživa a tím jsou organismu okamžitě k dispozici. To zajišťuje optimální výživu a vysokou výkonnost tělesných buněk i v těžkých klinických případech.

Tato publikace chce napomoci nadcházející renesanci této vyjímečné složky výživy a všem příznivcům zdravého stravování nabízí osvědčené recepty k mnohostrannému využití v kuchyni i samoléčbě včetně polévek, hlavních chodů s masem i bez masa, salátů, omáček, moučníků, pečiva i nápojů.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: